armbånd

MENU

Hvordan laves armbånd?

Skrevet af Alisha for 01 dage siden

Hvordan laves armbånd?

Armbånd er smykker, der har eksisteret i århundreder og stadig i dag populair er. Uanset om det er et charme- eller perlearmbånd, et manchet- eller linkarmbånd, er der mange måder at lave disse smukke accessories på. Her diskuterer vi de forskellige metoder til fremstilling af armbånd og hvilke materialer der bruges.

Grundlæggende til fremstilling af armbånd

Før vi kommer ind på detaljerne i armbåndsfremstilling, lad os se på det grundlæggende i armbåndsfremstilling. Det første trin er at bestemme den type materiale, du vil bruge - metal, perler, snor eller garn, læder eller endda stof - da dette bestemmer de værktøjer og teknikker, du skal bruge til at skabe.

Det næste skridt er at måle dig håndledsstørrelse og beslut, hvilken type lukning du vil bruge; boksspænder giver mere sikkerhed end hummerklolåse, men er sværere at lukke. Du skal også bruge nogle grundlæggende ting, såsom en tænger til at manipulere metaldele, perlepressere til at afslutte perleprojekter og perlestoppere for at forhindre, at perlerne glider af, når du arbejder med flere tråde.

Fremstilling af metalarmbånd

Metalarmbånd kan laves af forskellige metaller som f.eks sølv, guld, kobber og messing. Disse materialer kan formes på en række forskellige måder - hamres til flade plader og derefter skæres i figurer med en båndsav eller snoet til trådled med rundnæsetang - og derefter limes sammen med springringe eller loddesamlinger. Denne type armbånd kræver normalt mere erfaring med metalbearbejdningsteknikker end andre typer; det giver dog større alsidighed, da metalstykker kan kombineres på mange måder og formes til indviklede designs.

Perlearmbånd Måken
Snormaterialer som elastisk snor eller nylontråd kan bruges til at lave perlearmbånd, mens større perler kræver tykke snore som hampesnor eller læderstrimler. Alle risteprojekter kræver en nål; vælg en med et øje, der er stort nok til nemt at tråde dit valgte garn igennem, men ikke så stort, at dine perler nemt også kan glide af! Hvis du bruger små frøperler, så brug en nåletrækker, så dit projekt ser pænt ud, og alle perlerne bliver på plads, mens du snor.

Når dit design er trådt på det valgte materiale, skal du sikre det hele ved at trække begge ender gennem en sidste perle (eller eventuelt binde den), før du binder en firkantet knude i enden og skærer overskydende garn/snormateriale af. For at afslutte dit projekt kan du tilføje en lukning i begge ender; nogle designs kræver kun én, andre kræver to, alt efter hvordan de skal bæres.

Lav charmearmbånd

Charm armbånd er meget fine! Du kan personliggøre hvert stykke ved at tilføje specielle charms, der repræsenterer noget vigtigt i dit liv, såsom fødselsdage eller mærkedage, eller blot charms, der giver dig nydelse, når du ser på dem, såsom dyr eller symboler forbundet med visse overbevisninger/hobbyer osv. Charms kommer i alle former og størrelser, så vælg dem, der passer bedst til dit design - de sættes nemt fast med splitringe, som så skal fastgøres til springringe, før de fastgøres til armbåndets led. kæde vedhæftede filer, der følger med de fleste charmsarmbånd (selvom mindre charms måske kun kræver én springring).

Andre materialetyper

Andre materialer, der bruges til at lave armbånd, omfatter læderstrimler, hvor charms kan sys direkte på via syning/nitter osv., stofstrimler, hvor charms også kan syes/limes på plus farverige tråde, der er vævet sammen i forskellige mønstre kendt som macrame (eller kumihimo fletning), træskiver forbundet med hinanden via metalbøjler, hvilket skaber boho chic træ armbånd opstå plus strikkede manchetter af garn/uld osv..

Sidste tanker...

At lave armbånd er en sjov aktivitet, som alle kan deltage i, uanset færdighedsniveau! Det kræver kreativ tænkning og tålmodighed, når man beskæftiger sig med små dele, men i sidste ende resulterer det i noget særligt, som du selv kan bære (eller give væk som gave!) Forhåbentlig har denne artikel givet dig lidt indsigt i, hvordan armbånd bliver lavet – har sjovt at lave alle sammen!

Læs også disse blogs

At dele er omsorg

Seneste samling af marts

Hvilken stil leder du efter i dit eget armbånd?

Graverbare armbånd

Foto armbånd

Med fingeraftryk

Naturstensperler

Træ Tømmer Træ

Naturstensperler

Paracord reb

rustfrit stål rustfrit stål

Læderarmbånd

925 Sterling Sølv

magnet

Guldfarvet

Vikinger - Valhalla

Erindringsarmbånd

Ask armbånd

Fødselsarmbånd

Kort + GPS koordinater

Hundepote eller fotoprint

Kattepote eller fotoprint

Heste armbånd

Farvet sort

Blå farve

Beige farve

hvid farve

Tekstureret farve

Grå farve

Rød farve

hollandsk orange farve

Gul farve

Grøn farve

Brun farve

Brandstarters overlevelse

Svensk fiskehale

Armbånd med initialer

Gave emballage

Kundeservice